2007 yılında açılışı yapılan Ünye At Çiftliği ve Binicilik Tesisleri, 20nin üzerinde At’a ev sahipliği yapıyor. Tesis’in Konaklama Mekanı da bulunuyor. 100 Kişiye kadar oturarak yarış izleme imkanları mevcut. Şimdiye kadar 6 kere gerçekleştirilen Geleneksel Rahvan Yarışları’da bu tesiste yapılıyor. Yarışlar esnasında tesis oldukça kalabalık oluyor.
Ayrıca çocuklar, Midilli Atı ve Görevli vasıtasıyla Binicilik yapabiliyorlar. Bunları dışında özel yarışlar ve cirit müsabankaları düzenlenebiliyor. Tesis şehrin biraz dışında; cevizdere mevkiinde bulunuyor. At Çiftliğinin bir güzel yanı ise kendinize özel at satın alarak bakımının burada uzman seyisler tarafından yaptırabilmeniz. Yalnız tesiste bu hizmet için bir kota bulunuyor bu yüzden bu konuda bilgi almak gerekiyor. At binmek için tesise gitmeniz yeterli; bu konuda bilgiliyseniz yalnız şekilde binebilir veya bilgili değilseniz size yardımcı olan kişiler bulunuyor bunların yardımıyla biniciliğinizi yapabilirsiniz.
Tesis Sahibi : Ünye Belediyesi
Adres : Cevizdere Mevkii – P.K. 52300 Günpınarı Köyü/Ünye/Ordu
Telefon : 0 (452) 321 12 32 – 321 14 64
Yol Tarifi : Ünye’den Fatsaya doğru ilerlerken; Ünye Tersane’sine gelmeden, Ünye Çimento sapağından sağa(Zaten sol taraf: Sahil) döneceksiniz. Orada hâlihazırda tabelalar bulunuyor fakat yinede ; Ünye Çimento Fabrikasını geçtikten sonra yoldan düzce devam ediyorsunuz 600-800 metre kadar ilerlediğinizde sol tarafta karşınıza çıkıyor.
Merhabalar,
At kursu mevcut mu ve fiyatlarını öğrenebilir miyim?
Böyle bir eğitim olabilir.
Ama profesyonel düzeyde mi bilmiyorum.
Telefon ile irtibata geçerek doğru bilgi alabilirsiniz.
Haftaiçi at biniciliğiniz var mı? Var ise ücreti nedir? Hangi günler halka açıksınız?
Oral Bey, internet sitemize Ünye’nin ve Ünye’de bulunan yerlerin tanıtımını yapıyoruz.
Fakat yazılarımızda bulunan ayrıntılar dışında kalan bilgileri kurumların kendisinden almalısınız.
Telefon Numarasına yukarıdan ulaşabilirsiniz.
Merhaba, ben Ünye Belediyesi Binicilik Tesisleri ve Asarkaya Kent Ormanı Sorumlu Müdürü her türlü soru ve önerilerinizi 0452 321 15 52 veya 0543 456 52 47 nolu telefonlardan öğrenebilir ve yapabilirsiniz.
Pazar gununu guzel bir sekilde degerlendirebilecegimiz birbyermi kahvalti, atabinmek felan mumkunmu ?
Orada küçük bir restoran var burada yemek yiyebilirsiniz.
Fakat kendiniz yiyecek malzemelerini getiremiyorsunuz diye biliyorum, bu konuda telefonla bilgi alabilirsiniz.
Ata her zaman binebiliyorsunuz.
Hangi tür atlar mevcut acaba
Telefonla bilgi almanız gerekecek sadece çocuklar için midilli olduğu hakkında bir bilgim bulunuyor.
Eğer at alırsak aylık bakım masrafı ne kadar oluyor?
Fiyatların her yıl(veyahut dönemde) değişme durumu oluyor. Telefon ile veya tesisle yüzyüze görüşerek ister atınızı teslim edebilir isterseniz at satın alabilirsiniz.
Cok guzel biryer cok sevdim!!
at bakım bedeli aylık nekadar olur
Bu konuda bilgi almak için tesisi ziyaret etmeniz gerekiyor ve kontenjan kontrolü sonrasında fiyat konusunda bilgi edinebilirsiniz.
Serbest binicilik yapmak mümkün mü belediyenin tesislerinde genelde atın yularını seyis tutuyor ve çocuk yaştan beri at binen benim gibi insanlar bundan rahatsızlık duyuyor kişilerin kendi rızası dahilinde gerekirse bir evrak imzalayarak serbest binişe izin verilmesi gerektiğini düşünüyorum…